Tee kesäjuhlista paremmat musiikin avulla

Monet eivät halua tai jaksa järjestää juhlia talvella tilan puutteen takia, tai sitten vaan siksi, että kukaan ei yksinkertaisesti halua lähteä minnekään synkän kaamoksen tai räntäsateen vallitessa. Kun pitkä ja synkeä talvi sitten on vihdoin ohi, mikään ei palauta paremmin elämäniloa kuin kesäjuhlat. Kesällä ei paljoa vaadita siihen, että kaikilla on hauskaa ja hyvä meno, mutta on olemassa muutamia helppoja keinoja, miten juhlista voi tehdä vielä paremmat. Helpoin ja tehokkain niistä on musiikki, jonka roolin monet aliarvioivat juhlia suunniteltaessa.

Parhaat puitteet kesäjuhliin

Parhaat kesäjuhlat ovat luonnollisesti ulkona. Jos kotona on pienikin piha, kannattaa juhlat pitää siellä, jotta kaikki pääsevät nauttimaan kesän upeista illoista ja tuoksuista. Ensisijaisen tärkeää musiikin suhteen bileissä on hyvä äänentoisto. Juhlavieraat ovat meluisia, joten volyymiä musiikille tarvitaan enemmän kuin normaalisti. Kesällä perinteiset hifi-kaiuttimet voi tuoda ulos jatkojohdon avulla. Bluetooth-kaiuttimet ovat kaikkein käytännöllisimpiä, tosin kovin pienten äänenlaatu tai voimakkuus ei yleensä riitä ulko-olosuhteisiin.

Mitä tulee muihin juhlien olennaisiin puitteisiin, ei kesäbileisiin vaadita paljoa. Jos pihalla ei ole varsinaisia puutarhakalusteita, sinne voi rakentaa suuren ruokapöydän useammasta pienestä pöydästä, ja tuoda tavallisia tuoleja sisältä. Myös maassa istuminen ja pikniköinti on täysin normaalia puistossa ja rannalla, joten miksi ei myös kotipihalla. Suuret pöytäliinat, huovat tai päiväpeitot käyvät piknik-huovista, jos niitä ei satu omistamaan ja niille voi laittaa tyynyjä, jotta takapuoli ei puudu. Juomat voi laittaa isoon sankoon, mikä on täytetty jäillä. Grillaaminen on hauska aktiviteetti myös vieraille ja grilliruoka on yksi kesän kohokohdista.

Jos omaa pihaa on tullut laiminlyötyä, kannattaa miettiä miten siitä voisi ottaa kaiken ilon irti. Esimerkiksi ulkokylpyamme tai poreallas on mahtavaa luksusta kuumana kesäpäivänä, ja uima-allasbileet ovatkin monien haave. Ulkona käytettäviä kylpyammeita ja porealtaita on saatavana nettikaupassa rorfokus.fi kaikille budjeteille ja erikokoisille ulkotiloille suunnattuina. Rorfokus.fi myy myös hauskoja lisätarvikkeita pulikoimiseen, kuten puhallettavia kylpyleluja.

Muusikkoystävät apuun

Suomessa yllättävän monella on jonkinlainen musiikkitausta, esimerkiksi tutkinto musiikkikoulusta tai kokemusta bändissä soittamisesta. Livemusiikki on tietysti parasta viihdykettä kesäjuhliin, joten juhlia valmistellessa kannattaa kysellä kaveripiiristä, kiinnostaisiko jotakuta ottaa instrumenttia mukaan. Amatööribändit saattavat haluta soittaa jopa kunnon keikan kokemusta saadakseen tai ihan vaan soittamisen ilosta. Muita muusikkokavereita voi houkutella juomapalkalla jammailemaan yhdessä. Monet musiikkitaustan omaavat eivät soita säännöllisesti, joten heille saattaa olla suuri ilo ja nautinto päästä soittamaan muiden kanssa tapahtumassa missä standardit eivät ole liian korkeat.

Karaokesta tykkäävät kaikki

Useimmat ihmiset tykkäävät laulaa, hyvin tai huonosti, mikä näkyy karaokebaarien ja -iltojen suosiossa joka puolella maata. Jos porukassa on kitaristi tai sähköpianisti, he voivat säestää, ja vieraat laulavat livekaraokea. Monilla karaoke-faneilla on myös karaokelaitteet kotona, jolloin ohjelmaksi voi ottaa ihan kunnon karaoken. Helpoin vaihtoehto, mikä on mahdollista kaikille on kuitenkin Youtube-karaoke. Youtubessa on nykyisin valtavat määrät karaokeversioita biiseistä, joten jokainen löytää sieltä jotakin laulettavaa. Ja mikrofoni ei todellakaan ole välttämätön, koska monien laulu kuulostaa paremmalta ilman mikrofonia, ja naapurit kiittävät, kun volyymi ei nouse liian korkeaksi.

zerif-lite