Rahallista apua musiikkifestivaalin järjestämiseen

Pienen musiikkifestivaalin järjestämiseen ei tarvita kovin montaa kuukautta työtä eikä suurta omaisuutta. Jos olet kiinnostunut aiheesta, niin juuri nyt on hyvä hetki aloittaa pienemmän muutaman kuukauden päästä pidettävän musiikkitapahtuman tai isomman vuoden päästä toteutettavan festivaalin suunnittelu.

Tapahtumien järjestämisen kenttä on mennyt hieman uusiksi koronavuosien myötä ja markkinoilla on puutetta alan työntekijöistä ja tilaa uusillekin järjestäjille. Aikaisemmat musiikkitapahtumien järjestäjät saattavat tarvita uusia suuntia niin markkinoinnin kuin rahoituksenkin suhteen, koska rahoituspohja on voinut muuttua ja festivaaliyleisö saatetaan tavoittaa eri kautta kuin ennen.

Jos tapahtumallasi on aiemmin ollut sopimuksia lehtimainoksista, on näitä todennäköisesti pitänyt perua. Nyt on hyvä aika miettiä ovatko lehtimainokset vielä relevantteja tapahtuman markkinoinnissa. Jos sinulla on jo ennestään otettuja lainoja tapahtuman järjestämisen kuluihin, voit yksinkertaistaa työtäsi – yhdistä nämä vakuudettomat lainat yhdeksi säästääksesi aikaa, ja silloin voit käyttää ylimääräisen säästetyn ajan vaikkapa uusien markkinointikanavien ja työntekijöiden löytämiseen.

Festivaalit taloudellisessa muutoksessa

Iso osa perinteisistä kesäfestivaaleista on tilanteessa, jossa kassavarat ja puskurirahastot on jo käytetty loppuun, vaikka uusia tapahtumia on pitänyt alkaa jo järjestää. Viime vuosina on ollut monia tapauksia, joissa jokin tilaisuus on jo sovittu ja kuluja on ehtinyt koitua maksettaviksi, kun tapahtuma on viime kädessä jouduttu perumaan. Siten tapahtumajärjestäjille on todennäköisesti ehtinyt tulla useita eri lainoja maksettaviksi. Tulevien tapahtumien organisoinnissa on paras yhdistää useammat vakuudettomat lainat ja jatkaa järjestelytyötä puhtaammalta pöydältä.

Se onkin ollut tapahtumajärjestäjien vaivana, kun useamman vuoden sopimukset ja järjestelyt ovat puuroutuneet. Ennalta sovittuja asioita on pitänyt jatkuvasti siirtää, varmistaa tai perua. On syytä olla hyvin kartalla siitä, mitä on tullutkaan sovittua pari vuotta sitten ja mitkä sopimukset ovat edelleen sitovia. Pari vuotta sitten buukattu artisti ei välttämättä ole enää yhtä suosittu kuin ennen tai olet saattanut tehdä todellisen löydön ja saada esiintyjän festivaaleillesi nykyhintaa halvemmalla.

Muistilista

  • Tarkista käyttämäsi markkinointikanavat
  • Yhdistä vakuudettomat lainat
  • Tarkista pätevätkö aiemmat sopimukset edelleen
  • Varmista ovatko entiset työntekijät vielä alalla mukana
zerif-lite