Tunnettuja hip hop artisteja

Hip hop alkoi ilmiönä Yhdysvalloissa ja on myöhemmin muuttunut elämäntavasta omaksi musiikkigenrekseen. Tässä artikkelissa listaamme tunnettuja hip hop artisteja kolmelta eri vuosikymmeneltä.

80-luku ja Public Enemy

Public Enemy on viiden hengen ryhmä, jonka muodostivat Chuck D, Keith Shocklee, Flavor Flav, Professor Griff, and DJ Lord. Dj Lord korvattiin myöhemmin Terminator X:lla. Ryhmä oli ensimmäisiä hip hop musiikin huippumenestyjiä ja he tulivat tunnetuksi yhteiskuntaa ja valtaapitäviä kritisoivista ja kantaaottavista lyriikoistaan. Bändiä kutsuttiin jopa aikansa vaikutusvaltaisemmaksi ja radikaaleimmaksi.

90-luku ja Tupac Shakur

90-luvullla hip hop kulttuurissa ja rap-musiikissa alkoivat korostua jengiytyminen ja itä- ja länsirannikon välinen kilpailu. Länsirannikkoa edustanut Tupac Shakur nousi tilanteen kasvoiksi kuoltuaan drive-by ammuskelussa Las Vegasissa vuonna 1996. Taiteilijanimellä 2Pac levyttänyt artisti on yksi maailman menestyneimmistä artisteista ja häntä on tituleerattu jopa maailman parhaaksi rap-artistiksi. Hänet on myös valittu Rock’n Roll Hall of Fameen.

2000-luku ja Eminem

Hip hop musiikki levisi jatkuvasti enemmän valtavirtaan ja yksi 2000-luvun merkittävimmistä artisteista oli Eminem, joka on myös maailman tunnetuin valkoinen rap-artisti. Eminemin elämään perustuva elokuva 8 Mile oli yksi menestyneimmistä julkaisuvuotenaan. Eminem julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 1996, mutta hänen menestysalbuminsa oli Marshall Mathers LP, joka julkaistiin vuonna 1999 ja nosti Eminemin maailmanmaineeseen.

zerif-lite