Tunnettuja hip hop artisteja

Hip hop alkoi ilmiönä Yhdysvalloissa ja on myöhemmin muuttunut elämäntavasta omaksi musiikkigenrekseen. Tässä artikkelissa listaamme tunnettuja hip hop artisteja kolmelta eri vuosikymmeneltä.

80-luku ja Public Enemy

Public Enemy on viiden hengen ryhmä, jonka muodostivat Chuck D, Keith Shocklee, Flavor Flav, Professor Griff, and DJ Lord. Dj Lord korvattiin myöhemmin Terminator X:lla. Ryhmä oli ensimmäisiä hip hop musiikin huippumenestyjiä ja he tulivat tunnetuksi yhteiskuntaa ja valtaapitäviä kritisoivista ja kantaaottavista lyriikoistaan. Bändiä kutsuttiin jopa aikansa vaikutusvaltaisemmaksi ja radikaaleimmaksi.

90-luku ja Tupac Shakur

90-luvullla hip hop kulttuurissa ja rap-musiikissa alkoivat korostua jengiytyminen ja itä- ja länsirannikon välinen kilpailu. Länsirannikkoa edustanut Tupac Shakur nousi tilanteen kasvoiksi kuoltuaan drive-by ammuskelussa Las Vegasissa vuonna 1996. Taiteilijanimellä 2Pac levyttänyt artisti on yksi maailman menestyneimmistä artisteista ja häntä on tituleerattu jopa maailman parhaaksi rap-artistiksi. Hänet on myös valittu Rock’n Roll Hall of Fameen.

2000-luku ja Eminem

Hip hop musiikki levisi jatkuvasti enemmän valtavirtaan ja yksi 2000-luvun merkittävimmistä artisteista oli Eminem, joka on myös maailman tunnetuin valkoinen rap-artisti. Eminemin elämään perustuva elokuva 8 Mile oli yksi menestyneimmistä julkaisuvuotenaan. Eminem julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 1996, mutta hänen menestysalbuminsa oli Marshall Mathers LP, joka julkaistiin vuonna 1999 ja nosti Eminemin maailmanmaineeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

zerif-lite