Kuinka pukeutua musiikkitapahtumaan

Kesän kynnyksellä järjestetään useita musiikkitapahtumia, niin areenoilla kuin ulkoilmassakin. Tapahtumat saattavat olla lyhyempiä parin tunnin keikkoja tai useita päiviä kestäviä festivaaleja. Mitä tällaiseen tapahtumaan sitten oikein kannattaa laittaa päällensä, jotta varmistaa onnistuneen elämyksen? Entä jos on liikkellä lasten kanssa, mitä lapsille kannattaa pukea? Jos laittaa päällensä ihan vääränlaiset vaatteet, voi koko musiikkitapahtuma mennä pilalle kun tapahtumasta ei pysty nauttimaan ollenkaan. Varsinkin jos pukee lapsille liikaa taikka liian vähän vaatetta, voi joutua lähtemään tapahtumasta pois kesken kaiken.

[IMAGE=c6o0GibCMigA.jpg]

Ulkoilmatapahtumat

[IMAGE=e6EPrNffQlzq.jpg]

Kun lähtee kuuntelemaan keikkaa tai festareita, on hyvä tarkastaa sää aivan ensimmäiseksi. Jos musiikkia kuunnellaan ulkona, on säällä iso merkitys koko tapahtuman onnistumisessa. Suomessa pidetään festareita yleensä kesäisin, jolloin sääkin monesti hellii musiikin ystäviä. Jos säätiedotus kuitenkin näyttää epävakaista, tai jopa sadetta, on syytä varautua vaihtovaatteilla. Jos sääennustus lupaa ukkosta ja kovaa sadetta, voivat kumisaappaat olla hyvä valinta, sillä festarit järjestetään yleensä suurilla kentillä, jolloin maa voi olla hyvinkin märkä. Ei ole mukava kuunnella musiikkia, kun kengät ovat täynnä vettä ja varpaat läpimärät. Myös sadeviitta voi olla hyvä olla mukana, mikäli on luvattu hieman epävakaisempaa säätä.

Jos sää taas hellii, on hyvä pukeutua vaikkapa t-paitaan ja shortseihin. Suurissa massapahtumissa tulee yleensä kuuma, koska paljon ihmisiä pakkautuu pieneen tilaan. Tällöin on hyvä että on pukeutunut kevyesti. Kengiksi kelpaavat vaikkapa lenkkarit, mutta ei välttämättä kannata laittaa jalkaansa niitä ykköskenkiään, sillä kengät pakkaavat likaantumaan festareilla.

Voi olla myös hyvä ajatus laittaa päähänsä vaikka lippalakki, sillä se suojaa jonkin verran huonon ilman yllättäessä, mutta myös tarjoaa suojaa auringonpaisteelta. Ei ole mukava yrittää tiirailla suosikkiartistiaan kun aurinko häikäisee silmiä.

Keikat sisätiloissa

Pitkin vuotta järjestetään eri artistien keikkoja sisätiloissa. Yleensä keikat ovat joko jäähalleissa, tai muissa urheiluhalleissa, johon mahtuu paljon katsojia. Keikkaa varten voi olla mukava ostaa bändipaita tai muita uusia vaatteita, näin pääset hyvään tunnelmaan. Jos olet menossa keikalle lasten kanssa, voivat hekin innostua enemmän kun hankit heille jotain uutta päälle pantavaa. Esimerkiksi https://kidsbrandstore.fi/ tarjoaa hyvän valikoiman lasten vaatteita.

Keikoille kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä päällysvaatteet täytyy yleensä jättää narikkaan ja siinä menee jonkin verran aikaa. Ei siis kannata saapua ihan viime tipassa, sillä silloin voi jäädä osa keikasta näkemättä. Jos keikka järjestetään talvella ja kyseessä on jokin suosittu artisti, voi olla hyvä laittaa kunnolla vaatetta päällensä, sillä ulkona voi olla pitkä jono. Ei ole mukavaa jonottaa tuntikaupalla pakkasessa ilman hanskoja ja pipoa ohuessa takissa.

Muutoinkin keikoilla kannattaa pukeutua suhteellisen rentoihin vaatteisiin, sillä keikat sisältävät monesti odottelua erilaisissa muodoissa. Jos päälläsi on vaatteet joissa et viihdy, voi koko musiikkikokemus kärsiä tämän takia. Tärkeintä ei siis kuitenkaan ole se, onko päälläsi uusimmat muotivaatteet vaiko eivät. Tärkeintä on, että pukeudut sellaisiin vaatteisiin, joissa itse viihdyt ja joista pidät. Sama pätee lasten vaatteisiin keikoilla. Jos lapsilla on hiertävät ja tiukat vaatteet päällään, voi edessä olla pian itkua ja hammastenkiristystä.

zerif-lite