Kuuluisia klassisen musiikin säveltäjiä

Klassinen musiikki on ollut länsimaisen ja erityisesti eurooppalaisen musiikin ensimmäisiä moderneja muotoja. Se on myös ensimmäisiä musiikkityylejä, joka on levinnyt ympäri maailman ja luonut sitä kautta pohjaa muulle musiikille. Tässä artikkelissa esitellään tunnettuja klassisen musiikin säveltäjiä.

Bach

Johann Sebastian Bach oli saksalainen säveltäjä ja monilahjakkuus, joka tuli tunnetuksi erityisesti barokin aikakaudella. Bach sävelsi runsaasti erilaisia teoksia ja opetti myös muita soittajia ja säveltäjiä.

Beethoven

Ludwig van Beethoven oli saksalainen, Itävallassa vaikuttanut säveltäjä ja toinen klassismin aikakauden merkittävimmistä säveltäjistä. Hän tuli tunnetuksi siitä, että kuuroutui asteittain, mutta jatkoi tästä huolimatta sävellystyötään elämänsä loppuun asti säveltäen muun muassa viulukonserttoja, oopperan, sonaatteja ja sinfonioita

Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart oli toinen klassismin ajan merkittävistä Itävallassa vaikuttaneista säveltäjistä. Mozartin lahjakkuus tuli ilmi jo hyvin nuorena ja hän sävelsi kaikkia aikansa teostyyppejä. Ensimmäisen sinfoniansa Mozart kirjoitti ja kahdeksanvuotiaana ja yksitoistavuotiaana hän sävelsi ensimmäisen oopperansa. Mozartia leimasi hänen lahjakkuutensa lisäksi hänen omalaatuinen persoonansa.

Tšaikovski

Pjotr Iljitš Tšaikovski vaikutti Venäjällä romantiikan aikakaudella. Hän Venäjän tunnetuimpia säveltäjiä ja mahdollisesti myös koko 1800-luvun tunnetuin säveltäjä. Tšaikovski on säveltänyt muun muassa sinfonioita, oopperaa ja konserttoja. Yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on Joutsenlampi-baletti. Hänet tunnetaan teknisesti vaativien ja erityisen mieleenpainuvien melodioiden säveltäjänä.

zerif-lite