Musiikista virtaa arkeen

Musiikin kuuntelu on mukavaa, mutta tiesitkö että sillä voi myös aktiivisesti säädellä omaa mielialaa ja energiatasoa? Moni nauttii siitä, että esimerkiksi kuntosalilla tai jumppatunnilla taustalla soi energinen musiikki, koska se tuntuu antavan virtaa silloinkin kun itse ei muuten enää jaksaisi. Musiikin hyvistä vaikutuksista on runsaasti tutkimustuloksia, eivätkä nämä vaikutukset rajoitu vain energiatasoihin. Musiikilla voi myös rauhoittaa omaa mieltään, se auttaa käsittelemään vaikeita tai negatiivisia tunteita ja korostaa positiivisia tunteita. Seuraavan kerran kun tulet töistä väsyneenä tai turhautuneena, sen sijaan että lösähdät sohvalle ruudun ääreen, kokeile mielummin maata sohvalla kuunnellen miellyttävää ja rauhoittavaa musiikkia. Olemme tottuneet käyttämään silmiämme jatkuvasti, joten siinäkin mielessä voi olla suorastaan avartava kokemus yksinkertaisesti kuunnella ilman että silmien edessä on puhelin, tietokoneruutu tai TV.

Ota musiikki mukaan kaikkialle

Varsinkin ihmiset jotka kasvoivat aikuiseksi ennen 2000-lukua ovat tottuneet siihen, että musiikkia kuunnellaan vain ja ainoastaan tietyissä paikoissa. Kotona stereoita tai kaiuttimia ei niin vain liikuteltu paikasta toiseen, joten musiikkia kuunneltiin siinä huoneessa missä ne olivat. Toinen paikka saattoi olla auto, tosin autossa valikoima oli yleensä joko radio tai ne muutamat CD:t tai kasetit mitä siellä sattui olemaan. Nykyaikaisten kannettavien Bluetooth-kaiuttimien ansiosta musiikin voi kuitenkin tuoda mukanaan aivan minne vaan. Ajattele esimerkiksi ruoanlaittoa, suihkussa käyntiä tai pyykin laittamista kuivumaan. Kaikki nämä arkiset askareet ovat mukavampia kun taustalla on sopiva musiikki. Moni jo kuunteleekin musiikkia lenkillä tai kuntosalilla, mutta miksi ei myös tehdessä ruokaostoksia tai imuroidessa? Ainut mitä siihen vaaditaan on kuulokkeet.

Jos siis kaipaat lisää musiikkia elämääsi, pienillä investoinneilla voi ostaa kotiin hyvän, kannettavan Bluetooth-kaiuttimen sekä vaikkapa langattomat kuulokkeet joiden johto ei ole tiellä esimerkiksi siivotessa. Nettisivuilta kuten tekniikkaosat.fi löytyy kaikenlaisia kaiuttimia ja kuulokkeita niin kotiin kuin kodin ulkopuolellekin. Monet kaiuttimet ovat nykyään myös vedenkestäviä, joten jos kesällä nauttii veneilystä tai rannalla istumisesta taustamusiikin kanssa, voi olla hyvä ajatus ostaa vedenkestävä kaiutin.

Soittolistoilla elämä helpommaksi

Jotta musiikista saa apua, on tärkeää valita huolella mitä kuuntelee. Vaikkapa radion kuuntelu ei auta mitään jos sieltä tulee musiikkia josta ei pidä tai joka jopa ärsyttää. Siksi kannattaakin luoda tai etsiä soittolistoja joita voi sitten tarpeen tullen käyttää eri tilanteissa tai mielentiloissa. Useimmat streaming-palvelut tekevät nykyään soittolistoja esimerkiksi työn tekoon, kuntoiluun tai keskittymiseen, joten niistä voi olla hyvä lähteä liikkeelle.

zerif-lite