Mitä musiikkimakusi kertoo sinusta? Lue lyhyt kuvaus itsestäsi musiikkimakusi perusteella

Oletko koskaan miettinyt, mitä kaikkea niinkin yksinkertaisen oloinen asia kuin musiikki voi sinusta kertoa? Se voi itse asiassa paljastaa enemmän kuin arvaatkaan. Musiikki on oikeastaan niin kokonaisvaltainen asia, että se säteilee itseään kaikkialle – joskus ihmisestä voi nähdä jopa päälle päin, millaista musiikkia hän kuuntelee.

[IMAGE=doPHbKeuks1L.jpg]

Etkö usko? Lue tämä leikkimielinen stereotypinen kuvaus musiikkimausta ja siitä, mitä se kertoo kuuntelijastaan. Voit poimia itseesi sopivat väittämät, montako löydät?

[IMAGE=cbgqUqeIL1Fq.jpg]

Populäärimusiikki, eli pop, on modernin ihmisen valinta

Popmusiikkia kuunteleva on kaikin puolin moderni tyyppi – hän on itsenäinen mutta sosiaalinen, käyttää älypuhelintaan ja somettaa paljon, ostaa vaatteet, elektroniikan ja piilolinssit netistä, käy iltaisin ystäviensä kanssa ravintoloissa, baareissa tai elokuvissa, rakastaa shoppailua ja ulkomaan matkoja ja omistaa kivan auton. Pop-musiikista pitävä ei haikaile vanhoja aikoja, vaan pitää silmänsä visusti tulevassa. Siksi hän onkin innostunut rakentamaan siitä itselleen mahdollisimman valoisan.

Metallimusiikkia kuunteleva patoaa tunteita sisällään

Metallimusiikista pitävällä saattaa olla käsittelemättömiä tunteita sisällään, ja hän käyttää metallimusiikin ärjyntää ja väkivaltaisuutta niiden purkamiseen. Metallifani voi ulkoisesti näyttää suhteellisen mitään sanomattomalta, tai toisinaan tuoda musiikkimakunsa vahvastikin esille. Hän voi olla usein jopa ujo, joten joskus metallifanin musiikkimaku saattaa yllättää.

Indie-musiikki maistuu boheemeille taiteilijoille

Indie-musiikin sulosävelten tahtiin keinuva ihminen on sisäinen hippi, joka rakastaa rauhaa ja rakkautta. Hän on boheemi taiteilija, joka rakastaa kirjoja, taidetta, teetä ja kissoja. Unelmakoti olisi pieni mökki, syvällä metsän siimeksessä, sammalen alla.

Klassikkomusiikin kuuntelija on erilainen

60-, 70- ja -80-luvun hittien parissa edelleen elävä ihminen ei nykymaailmassa koe enää kuuluvansa joukkoon. Hän kokee olevansa erilainen ja uniikki, muttei kainostele näyttää sitä pukeutumisellaan. Tällainen ihminen katsoo nenänvarttaan pitkin niitä, joille moderni pop-musiikki on se juttu, sillä hänestä se vaikuttaa turhalta jankuttamiselta, ja kaikki kuulostaa hänen korvissaan aivan samalta.

Hevari on karunnäköinen koomikko ronskilla huumorilla

Hevarin näkee jo kaukaa – bändipaita, ketjuja, piikkejä ja nahkatakki! Ulkopuolisia tämä olemus saattaa hieman pelottaa, mutta todellisuudessa tällainen tyyppi on loistavalla, joskin hieman ronskilla huumorilla varustettu iloveikko. Hevari on mitä parasta seuraa juhlissa, sillä hänen seurassaan on aina hauskaa, eikä juttu lopu varmasti kesken. Keikoilla hänestä kuitenkin kuoriutuu peto, kun suosikkikappale jysähtää tärykalvoille.

Rokkimies on todellisuudessa nallekarhu

Rokkia kuunteleva on päällepäin uhkaavan näköinen: pitkä parta, prätkäbuutsit ja jengiliivi – sekä tietenkin oma prätkä! Todellisuus ei kuitenkaan voisi olla tästä kauempana: todellisuudessa pinnan alta paljastuu kultasydäminen pehmis, joka haluaa auttaa kaikkia ympärillään. Todellinen nallekarhu hieman karummalla ulkokuorella.

Räppääjä on sydämessään Detroitin kaduilla

Kun räpin tahdit kajahtavat korviin, ja riimitetyt tarinat elämästä ja naisista iskeytyvät ymmärrykseen, ei voi muuta kuin kuvitella olevansa jossakin aivan muualla, kuin turvallisessa koti-Suomessa. Tällaista musiikkia kuunteleva on mielessään New Yorkin, Bronxin tai Detroitin kaduilla kamujensa kanssa, 90-luvun Amerikassa. Musiikkiharrastus kuitenkaan harvoin leviää näitä ajatusleikkejä syvemmälle, sillä todellisuudessa rap-musiikkia kuunteleva saattaa kuunnella näitä kappaleita Volkswagen-perheautossaan. Tyypillisesti ollessaan matkalla tavalliseen päivätyöhönsä toimistolle, sen jälkeen kun on ensin vienyt lapsensa kouluun ja päiväkotiin.

zerif-lite