Vinyylilevyjen tilaaminen ulkomaalaisesta verkkokaupasta luottokortilla

Jotkut voisivat sanoa, että vinyylilevyt ovat menneen talven lumia, mutta musiikin ystäville vinyylilevyt tarjoavat vielä tänäkin päivänä suurenmoisia musiikillisia elämyksiä sekä kuuntelu- että miksausmielessä. Kuitenkin samalla kun musiikin suoratoistopalvelut ja muut virtuaaliset alustat valtaavat markkinoita, monet liikkeet ja kaupat ovat joko supistaneet valikoimaansa tai lakanneet kokonaan myymästä vinyylilevyjä.

Onneksi netin ihmeellistä maailmasta löytyy tänä päivänä monia sellaisia asioita, jotka ovat kadonneet tavallisten kivijalkakauppojen hyllyltä aikoja sitten. Vinyylilevyjen valikoima on kuitenkin huomattavasti laajempi ulkomaalaisissa verkkokaupoissa ja siksi musiikin ystävä voi joutua tilaamaan suosikkilevynsä Suomen rajojen ulkopuolelta. Tässä artikkelissa haluammekin jakaa muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla vinyylilevyjen tilaaminen ulkomaalaisesta verkkokaupasta onnistuu luottokortin avulla helpoiten.

Näin tilaat vinyylilevyt turvallisesti ulkomaalaisesta verkkokaupasta

Vinyylilevyjen tilaaminen ulkomaalaisesta verkkokaupasta käy kaikkein helpoiten luottokortilla, sillä luottokortit ovat hyväksyttyjä maksumenetelmiä lähes jokaisessa verkkokaupassa. Visa ja Mastercard käyvät lähes kaikissa verkkokaupoissa, ja monissa hyväksytään lisäksi American Express sekä Diners Club, vaikkakin jälkimmäinen on lopettanut toimintansa Suomessa.

Lisäksi luottokortilla ostaminen on verkossa kaikkein turvallisin maksutapa, koska saat tilatuille tuotteille toimituksen ajaksi erillisin maksuturvan. Sen ansiosta voit esimerkiksi tehdä reklamaation luottokorttiyhtiölle, jos tuote katoaa toimituksessa, se toimitetaan väärään osoitteeseen, se saapuu rikkoutuneena tai se ei vastaa tuotekuvausta. Joissakin luottokorteissa maksuturva voi yltää jopa tätäkin pitemmälle, eli saat automaattisesti luottokortilla maksaessasi ostoturvan, joka on voimassa vielä tietyn aikaa tuotteen saapumisen jälkeen, esimerkiksi 30–60 päivän ajan.

Vinyylilevyjen tilaaminen luottokortilla on siis samalla sekä helppoa että turvallista. On kuitenkin tärkeää, ettet maksa luottokortista liikaa korkoa ja kuluja, joten eri luottokorttien tarjoamia etuja kannattaa verrata huolellisesti toisiinsa. Pidä myös mielessä, että mikäli maksat luottokorttilaskun kokonaan pois ennen eräpäivää, sinun ei tarvitse maksaa luotosta ollenkaan korkokuluja!

Seuraava luottokortti kannattaa valita juuri omien tarpeiden mukaisesti, jotta saisit siitä parhaimmat puolet irti. Jos tilaat paljon tavaraa ulkomaalaisista verkkokaupoista, pidennetty maksuturva voi tässä mielessä olla erittäin fiksu valinta. Lisäksi luottokortista on suurta etua monissa muissa tilanteissa, kuten vaikkapa matkalla, sillä moniin luottokortteihin sisältyy myös ilmainen matkavakuutus sekä maksuton tai alennetulla hinnalla varustettu pääsy joidenkin lentokenttien loungeen.

Vinyylilevyt EU-maasta vai muualta?

Laajoja vinyylilevyjen valikoimia löytyy monista eurooppalaisista verkkokaupoista, joista tilaaminen on tänä päivänä jo todella helppoa. Euroopan sisällä toimitetut tuotteet saapuvat usein myös suhteellisen nopeasti – yleensä toimitusajat vaihtelevat suurimmassa osassa tapauksista noin viikosta muutamaan viikkoon. Jos tilaat vinyylilevyjä pohjoismaalaisesta verkkokaupasta, tuote voi saapua jo muutaman arkipäivän sisällä.

Yleensä toimitusaikojen pituudet riippuvatkin pitkälti siitä, kuinka paljon kyseistä tuotetta on saatavilla ja lähetetäänkö tuotteet jostakin muualta, jolloin toimitusajan pituus voi joissakin tapauksissa hieman venyä. Yleisesti ottaen eurooppalaisesta verkkokaupasta tilaaminen on kuitenkin erittäin helppoa.

Toinen asia on sitten Euroopan ja tarkemmin Euroopan talousalueen ulkopuolella sijaitsevasta verkkokaupasta tilaaminen. Uuden voimaan astuneen lakimuutoksen myötä kaikki EU:n ulkopuolelta tilatut tavarat on tullattava, eli sinun on maksettava niistä tullia ja arvonlisäveroa.

Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että tullin määräytymistä ei ratkaise se, missä maassa kyseinen verkkokauppa sijaitsee, vaan se, mistä maasta tilattu tuote sinulle toimitetaan. Jos siis tilaat saksalaisesta verkkokaupasta vinyylilevyjä, jotka toimitetaan Kiinasta, sinun tulee maksaa näistä vinyylilevyistä tullia, vaikka itse verkkokauppa olisikin saksalainen!

zerif-lite