Rocktähdillä on ollut suuri merkitys populaarikulttuuriin

Harvalla henkilöllä on ollut niin vahva merkitys populaarikulttuuriin kun rocktähdillä. Rocktähdet ovat voineet vahvan suosionsa myötä vaikuttaa niin poliittisiin päätöksiin kuin trendisuuntauksiinkin. Useat rocktähdet ovat jääneet jopa historiaan merkittävien tekojensa, nerokkaan musiikkinsa ja toisinaan myös rocktähtien paheellisen elämäntyylin vuoksi. Tässä artikkelissa kerromme kuuluisista rocktähdistä, jotka aiheuttivat ihmetystä, ihastusta ja vihastusta lahjakkuudellaan ja elämäntyylillään.

Robert Plant

Parhaiten Led Zeppelin laulajana tunnettu Robert Plant oli jo nuoruudessaan kiinnostunut rock-musiikista ja fantasiasta, kuten J.R.R Tolkienin kirjoista ja skandinaavisesta mytologiasta. Led Zeppelinissä Plant oli mukana aivan yhtyeen alkuajoista lähtien ja hän toimi myös yhtyeen kappaleiden sanoitusten tekijänä. Robert Plant teki Led Zeppelin jälkeen myös hieman soolouraa ja julkaisi useamman albumin sooloartistina.

Freddie Mercury

Freddie Mercury eli oikealta nimeltään Farrokh Bulsara toimi rockyhtye Queenin laulajana ja on yksi populaarimusiikin tunnetuimpia hahmoja. Freddie Mercury oli Queenissa mukana alusta asti ja hän tuli tunnetuksi erityisesti räväkästä persoonastaan ja mieleenpainuvista lavaesiintymisistään. Mercury antoi myös kasvot AIDS:lle ja tietyssä mielessä myös homoseksuaalisuudelle, vaikka hän ei virallisesti koskaan julkisuudessa asiasta puhunutkaan. Vaikka Freddie Mercury ei sairastumisensa vuoksi pystynyt enää keikkailemaan loppuaikoinaan, hän levytti vielä vuonna 1991, joka oli myös hänen kuolinvuotensa. Mercurya pidetään edelleen yhtenä maailman lahjakkaimmista muusikoista.

Alice Cooper

Alice Cooper eli Vincent Damon Furnier oli yhdysvaltalainen muusikko, joka teki 70-luvulta alkaen soolouraa ja sitä ennen hän toimi Alice Cooper nimisen yhtyeen kanssa. Cooper tuli musiikin lisäksi tunnetuksi myös erinäisistä päihdeongelmistaan erityisesti alkoholismistaan, jonka vuoksi hän joutui hakemaan useasti apua. Cooperin ura on ollut yksi rockhistorian pitkäkestoisimmista, sillä hän aloitti 70-luvulla ja jatkoi vielä 2010-luvulla.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne eli John Michael Osbourne on brittiläinen rocktähti, joka tuli tunnetuksi muun muassa Black Sabbath yhtyeen keulakuvana. Hän teki myös menestyksekkään soolouran Black Sabbathin jälkeen. Osbournen perhe oli myös ensimmäisiä tosi-tv esiintyjiä The Osbournes TV-sarjan myötä. Ozzy tuli tunnetuksi shokeeraavista tempuistaan esityksissään, jolloin hän muun muassa puri elävältä lepakolta pään irti.

zerif-lite